Yleistietoa

METSÄSTYSKAUSI
Etelä-Afrikassa voi metsästää vuoden ympäri, mutta kesän kuumuuden ja sadekausien vuoksi suurin osa metsästyksestä tapahtuu maaliskuun ja lokakuun välillä. Kesä-, heinä- ja elokuu ovat suosituimpia kuukausia.

ILMASTO
Ilmasto on lämmin ja aurinkoinen. Kesät ovat lämpimiä, ja lämpötila voi nousta yli 30 asteeseen. Talvet ovat leutoja ja yöt viileitä – öisin lämpötila laskee alle 10 asteen

VAATETUS
Kesällä kannatta pukeutua kevyisiin, mukaviin vaatteisiin, joiden värit ovat luonnonmukaisia (khaki, vihreä, maastokuviot). Suomalaiset metsästysvaatteet sopivat myös Etelä-Afrikkaan. Vaatteiden tulee olla hengittäviä ja väljiä. Talvella pitkät housut ja pitkähihainen takki riittävät. Päivisin voi käyttää shortseja ja lyhythihaisia paitoja. Älä pukeudu kirkkaisiin väreihin kuten punaiseen, oranssiin tai keltaiseen metsästyksen aikana. Kenkien tulee olla mukavat ja kävelyyn sopivat(ei uudet). Hattu ja aurinkovoide ovat välttämättömiä.

TULIASEET

SUURRIISTALLE
.375 H&H Magnum; .416 Rigby; .416 Remington Magnum;  .458 Lott; .458 Winchester Magnum; .470 Nitro Express

KESKIKOKOISILLE ANTILOOPEILLE
.308 Winchester; .30-06 Springfield, 7,62x53mm; 7mm Remington; Magnum, 7x57R; .300 Winchester Magnum; .338 Winchester Magnum; 9,3x62

PIENILLE ANTILOOPEILLE
.223 Remington Magnum, .243 Winchester, .22-250, 6mm PPC

Paras yleiskaliiperi on .308WIN tai .30-06 Springfield.
Mikäli metsästäjällä ei ole omaa asetta, hän voi vuokrata kiväärin järjestäjältä (€25/metsästyspäivä + panokset)

LENTOKENTÄLLÄ
Metsästäjät voivat ottaa mukaan omat kiväärinsä ja 100 ammusta kutakin kaliiperia. Vain yksi kivääri kullekin kaliiperille on sallittu. Lentoyhtiö sallii 5kg. ammuksia matkustajaa kohti, ja ammuksia ei saa kuljettaa käsimatkatavaroissa. Ylimääräiset ammukset on lähetettävä lentorahtina.

Metsästäjät saavat kivääreilleen poliisin vientiluvan lentokentällä. Mukana on oltava passi, lentolippu, todistus aseen omistusoikeudesta (aseenkantolupa) ja tieto metsästyspaikasta.

Jousiaseen saa kuljettaa ilman lupaa. Lentoyhtiöt ja/tai turvallisuusyhtiöt perivät käsittelymaksua jousista, käsiaseista ja kivääreistä.
Seuraavia aseita EI SAA tuoda maahan:
- automaattikivääreitä
- puoliautomaattisia kivääreitä
- automaattisia ja puoliautomaattisia haulikoita
- karabiineja ja konekivääreitä

OTA MUKAAN
- Passi (voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen)
- Matkavakuutus
- aseluvat
- omat lääkkeet
- kivääri ja ammukset
- suositeltu vaatetus
- hattu, kengät ja aurinkovoide
- uimavaatteet, pyyhe ja toilettitarvikkeet
- kamera/videokamera
- taskulamppu
- kiikarit
- puukko (ei käsimatkatavaroissa)

Vielä kysymyksiä? Soita heti: 050 362 7045 tai metsastys(at)pp.inet.fi